Пазарът на недвижимите имоти в град Варна. Купува, продава, информация и последни новини. Апартаменти и квартири под наем, къщи, парцели във Варненска област.

неделя, 19 юли 2009 г.

Варна - центарът с най-малък спад от януари

Жилищните имоти в центъра на Варна са паднали само с 11 на сто за първите 6 месеца на годината, показват данни агенциите за недвижими имоти във Варна. Средните цени там сега са около 1200 евро за квадрат, а миналата година по същото време са били 1410. Централната част на града остава единствената зона, където средните цени са над 1000 евро за квадрат.
Отчита се най-голямо падане на цените (от над 39 на сто) в района на широкия център на морската ни столица. Цените на имотите там са поевтиняли за половин година от 1400 на 860 евро за единица площ.
Със средни цени на сделките от 618 евро за кв. м кв. "Вл. Варненчик" е най-евтиният във Варна. В сравнение с миналата година поевтиняването там е 26 процента.
Над една пета е спадът на цените в кварталите "Цветен" и "Левски" и за първото полугодие там покупко-продажбите са ставали съответно средно по 772 и 848 евро за квадратен метър жилищна площ.
Във варненския "Младост" в сравнение с миналата година сделките са се сключвали на почти една трета по-ниски цени - средно по 698 евро за единица площ, сочи статистиката