Пазарът на недвижимите имоти в град Варна. Купува, продава, информация и последни новини. Апартаменти и квартири под наем, къщи, парцели във Варненска област.

вторник, 4 август 2009 г.

Най-голямата атракция за туристите са Моловете

Търговските центрове се оказват най-голямата атракция за туристите, решили да почиват във град Варна и околностите й. Това показа справка на информационния туристически център в морската столица за юли. 20 на сто от всички почти 7 000 чужденци посетили центъра са питали как да стигнат до моловете. Едва 8% са се интерсували от културните прояви във Варна, а други 15 на сто искали информация за музеите в града.

Най-много англичани са пристигнали през миналия месец. Туристите от Острова са 1322. Следват ги летовниците от Франция. Въпреки че Варна е основна дестинация за немския пазар, през юли френските туристи са се оказали повече от германските. Експерти обясняват явлението с това, че германците са предпочели да почиват извън активния сезон, за да им излезе по-евтино. Руснаците пък са едва 418. Много от братушките, които идват, вече не се броят за туристи, защото си накупиха имоти у нас и трудно могат да се обхванат от статистиката, припомниха браншовици.

Българите пристигнали във Варна с цел туризъм през юли са почти 2400. От тях 27 % са търсили хотели и ресторанти. С 10 на сто по малко са чужденците разпитвали за такива обекти. Според справката чуждите туристи се възползват повече от услугата “олинклузив” в хотелите.

Родните летовници търсят повече атракционите във Варна, в сравнение с чужденците. 8% от почиващите българи и само 2 на сто от други страни са питали за развлечения. Сред забавленията и за българи и за чужденци, най-голяма атракция остава Делфинариумът, показва още справката на туристическия инфоцентър.