Пазарът на недвижимите имоти в град Варна. Купува, продава, информация и последни новини. Апартаменти и квартири под наем, къщи, парцели във Варненска област.

събота, 1 август 2009 г.

Над 2000 варненци са се подписали срещу продажбата на 118 дка терен в Морската градина на Варна

Над 2000 варненци са се подписали срещу продажбата на 118 дка терен в Морската градина на Варна. Това заяви в предаването „Метроном” на радио „Фокус” – Варна Мария Христова съпредседател на партия „Зелените” във Варна. Подписите са събрани в рамките на два дни, като по думи на Христова подписката ще продължи до края на месец август. „Ако темповете продължат в същия дух мисля, че ще можем да сезираме дори комисията по петициите в Европейския парламент”, каза още Мария Христова. Тя добави, че за сега е излишно гражданските организации ангажирали се с тези проблеми, да се обръщат към Европейския съюз, а е необходимо да се проведат разговори с представителите на местната власт във Варна, а освен това подписката ще бъде пратена и до главния прокурор. По мнение на Христова, гражданските движения и организации са готови на протести, като това е краен вариант за действие, относно сделката за продажба на 118 дка земя в Морската градина.

Мария Христова подчерта, че квадратният метър в морската градина е бил закупен едва за 50 евро, което е много под себестойността на пазарната цена. Освен това съпредседателят на партия „Зелените” – Варна обърна внимание на това, че теренът, който е закупен трябва да се укрепи, а не да се застроява. Относно изказванията в медиите, има план закупеният терен в морския парк на Варна да се превърне в „малкия Лас Вегас” Мария Христова бе категорична, че не би искала Варна да се превърне в пустиня с развлекателен комплекс. На въпрос дали са били отправяни заплахи на членове на гражданските организации заели се с проблемите около Морската градина във Варна, Мария Христова отвърна лаконично „Вие как смятате – да оказвани се натиск”.