Пазарът на недвижимите имоти в град Варна. Купува, продава, информация и последни новини. Апартаменти и квартири под наем, къщи, парцели във Варненска област.

петък, 7 август 2009 г.

Дебати по конкурс за имот, ползван от частно училище във Варна

Да се проведе публично оповестен конкурс за възмездно право на ползване върху имот частно-общинска собственост, представляващ училище „Малкият принц”. Това решиха общинските съветници на заседанието си днес. 24-ма дадоха своя глас „за” провеждането на конкурса, 10 се обявиха „против”, а петима гласуваха „въздържали се”. Според решението, стартовата конкурсна цена е в размер на 906 000 лв. без ДДС. Тази стойност предизвика дебати в залата, като според Орлин Симеонов от ГЕРБ цената е изключително занижена.

Проф. Николай Джагаров и Янко Станев пък попитаха защо на училището трябва да се гледа като на търговско дружество, за да се очаква печалба и за общината.

Веселин Марешки подчерта, че се обявява конкурс, на който предварително се знае победителят, а именно – собственикът на частното училище „Малкият принц”.

Местният парламент вече е решил в предишно заседание имотът да се предостави на „Малкият принц”, но от юридическа гледна точка трябва да се проведе и конкурс, обясни председателят на общинския съвет Борислав Гуцанов.